vineri, 30 august 2013

DRPCIV

Acesta e titlul de la postare: Greşeli la pompa de benzină. (domenii auto, şoferi)
DRPCIV
Trebuie să ştim că la pompele care au cele două supape („pastilele”) în stare perfectă, pericolul ruperii membranei este foarte redus deoarece ea nu se deplasează decât pe cateva sutimi de milimetru. Cu toate că voi spune mai multe în acest articol, vreau să vă recomand un site de chestionare auto DRPCIV  care deţine şi alte criterii, inafara de chestionarele DRPCIV, iar acele criterii se rezumă la sfaturi pentru elevii şcolilor de şoferi care detestă un site bun de chestionare auto. Şcolile de şoferi nu sunt bine pregătite când vine vorba şi de sfaturi, reglementări auto sau altceva... Oricum mai multe detalii ve-ţi găsi pe site-ul de mai sus. Vi-l recomand cu căldură deoarece am învăţat o grămadă de chestii utile pentru viata conducătorilor/viaţa de şofer.
Dacă supapele nu sunt etanşe se vor repeta de milioane de ori următoarele fenomene: când membrana este trasă în jos pentru ca să aspire benzină din rezervor, se vor întoarce în pompă şi ceva benzină din ţeava dinspre carburator din cauză că supapa de ieşire nu închide bine; când membrana este împinsă în sus de către arcul de sub ea, ca să alimenteze carburatorul, o mare parte din benzină se duce înapoi pe ţeavă spre rezervor din cauză că supapa de intrare în pompă nu este etanşă. Consecinţa: membrana face mereu flexiuni excesiv de mari şi începe să se fisureze; din această cauză, când este trasă în jos, aspiră benzină din rezervor plus aer de sub ea, iar când este împinsă în sus, trimite în carburator aer plus benzină şi, în acelaşi timă, prin fisuri, o parte de benzină se scurce în motor, unde se amestecă cu uleiul. Comentariile sunt de prisos. Alt obicei greşit este acela de a instala un arc „tare” sub membrana pompei. Rezultat: debordarea carburatorului.
Rectificările excesive ale scaunelor de supapă conduc la „adâncirea” lor; supapele stau ca într-un puţ ceea ce, desigur, împiedică „respiraţia” normală a motorului. Astfel au loc presiuni parazite în timpul curselor de evacuare şi consum inutil de energie. Creşterea frecărilor din motor este cauzată în special de instalarea unor segmenţi prea tari sau cu „expandori” necorespunzători, precum şi de montarea unor iele strâmbe (necontrolate); ca să nu mai vorbim despre lagăre „ajustate” sau alte manopere de domeniul unor tehnici depăşite de multă vreme. Orice frecare parazită se traduce prin uzuti mărite şi risipă de benzină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu